کد خبر: 623578
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۱
امروز خبرگزاري، راديو، تلويزيون، وبلاگ، پرتال و سايت هاي اينترنتي فدراسيون روسيه مهم‌ترين عناوين خبري ‌و ‌مقالات ‌خود ‌را ‌به ‌موضوعات ‌ذيل ‌اختصاص ‌دادند:
 

مهمترين عناوين خبري

- امروز خبرگزاري، راديو، تلويزيون، وبلاگ، پرتال و سايت هاي اينترنتي فدراسيون روسيه مهم‌ترين عناوين خبري ‌و ‌مقالات ‌خود ‌را ‌به ‌موضوعات ‌ذيل ‌اختصاص ‌دادند:

- رئيس جمهور ايران در ملاقات با معاون نخست وزير روسيه روابط نظامي فني دو کشور را بررسي کرد (پايگاه «gosrf.ru»

- ناتو اثر گذاري قرارداد با ايران بر مقاصد مربوط به ساخت پدافند ضد موشکي اروپا را تکذيب کرد (سايت «fondsk.ru»).

- رهبر روسيه پيشنهاد کرد روابط مسکو، کي يف و اتحاديه اروپا غيرسياسي شود (اخار شبکه «اول» تلويزيون روسيه).

- روسيه 10 ميليارد دلار به اوکراين تخفيف داده است (خبرگزاري «ريانووستي»).

- رهبر حزب ليبرال دمکرات روسيه اعلام نمود اوکراين به زباله داني اروپا تبديل مي‌شود (پايگاه اطلاع رساني «رگنوم»).

- وزير دارايي سابق روسيه گفت حرکت اوکراين به سوي اروپا در بلندمدت به نفع آن تمام مي‌شود (خبرگزاري «ايتار تاس»).

- مشورتهاي آمريکا، روسيه و سازمان ملل در مورد همايش سوريه در ژنو برگزار شد (سايت وزارت امور خارجه روسيه).

- نماينده رئيس جمهور روسيه در امور خاورميانه با نمايندگان ائتلاف ملي سوريه ملاقات کرد (سايت وزارت خارجه روسيه).

- نماينده ويژه رئيس جمهور روسيه در امور خاورميانه با نمايندگان اپوزيسيون سوريه ملاقات داشت (سايت وزارت خارجه روسيه).

- مذاکرات رؤساي جمهور روسيه و ايتاليا ماهيت سازنده و محتوايي داشت (خبرگزاري «ايتار تاس»).

- پوتين در ايتاليا با رهبري کشور، پاپ رم و شخصيت‌هاي برجسته ملاقات نمود (سايت «newsland.com»).

- رئيس جمهور روسيه در رم بطور غير رسمي با نخست وزير سابق ايتاليا ملاقات کرد (سايت راديو «صداي روسيه»).

- وزير امور خارجه سابق ايتاليا نقش پوتين در حل مسائل بين‌المللي را مورد تأکيد قرار داد (راديو «صداي روسيه»).

- رئيس کميته دادرسي روسيه درخواست کرد نقض حقوق اطفال يتيم روسيه در آمريکا بازرسي شود (سايت «km.ru»).

- نخست وزير روسيه اوايل دسامبر با خبرنگاران در برنامه پخش مستقيم صحبت مي‌کند (خبرگزاري «اينترفاکس»).

- وزير دارايي سابق روسيه تأسيس حزب خود را انکار کرد (خبرگزاري «اينترفاکس»).

- شبه‌نظاميان دست داشته در حمله به مأموران پليس در داغستان کشته شدند (نشريه اينترنتي «وزگلياد»).

- درباره سفر دمیتری روگوزین به تهران(ایران رو – مقاله)

تحولات بين المللي

- ايران

رئيس جمهور ايران همکاري نظامي - فني با روسيه را در ملاقات با دميتري روگوزين بررسي کرد

- پايگاه اطلاع رساني «gosrf.ru»، 26/11/ 2013

- آقاي حسن روحاني رئيس جمهور ايران با دميتري روگوزين معاون نخست وزير روسيه ملاقات کرد. طي ملاقات آنها همکاري نظامي - فني دو کشور بررسي شد. ايرنا خبرگزاري رسمي ايران به نقل از منبع ديپلماتيک خود نوشته است: «ملاقات جريان خوبي داشت. اين مذاکرات سازنده بود. طرفين همکاري نظامي - فني دو کشور را بررسي و در مورد تقويت سطح تعامل موجود قرار گذاشتند».

- به گفته منبع، دميتري روگوزين «امور انرژي اتمي مسالمت آميز را با طرف ايراني بررسي کرد». معاون نخست وزير روسيه در ملاقات اعلام نمود طرف روس سعي مي‌کند روابط با ايران را تقويت و توسعه دهد».

 
ناتو اثر گذاري قرارداد با ايران بر مقاصد مربوط به ساخت پدافند ضد موشکي اروپا را تکذيب کرد

- سايت «fondsk.ru»، 26/11/ 2013

- منبعي در ناتو روز دو شنبه اعلام نمود پيمان آتلانتيک شمالي اساسي براي تجديد نظر در قصد ساخت پدافند ضد موشکي اروپا در رابطه با نيل به توافق در مورد برنامه اتمي ايران مشاهده نمي‌کند.

- به گفته وي، سيستم پدافند ضد موشکي متوجه دفاع در برابر کشور معيني نيست و منظور خطر فزاينده واقعي مي‌باشد که دفاع واقعي در برابر آن ضرورت دارد.

- سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه پيشتر گفته بود اجراي توافق با ايران دليل ساخت پدافند ضد موشکي اروپا را از ميان برمي‌دارد.

- مشترک المنافع

 

ولاديمير پوتين پيشنهاد مي‌کند مسئله روابط مسکو، کي‌يف و اتحاديه اروپا غيرسياسي شود

- اخبار شبکه «اول» تلويزيون روسيه، 26/11/ 2013

- اوکراين امروز دوباره خبر شماره يک مي‌باشد. امروز در جريان ديدار رئيس جمهور روسيه از ايتاليا انتخاب اوکراين در مورد شريک آينده آن – اتحاد گمرکي يا اتحاديه اروپا – مطرح شد. موضوع به حدي داغ است که بخش ملموس کنفرانس مطبوعاتي برگزار شده پس از مشورتهاي دولتي روسيه و ايتاليا (2 سئوال از 4 سئوال) به آن اختصاص داده شد. خبرنگار ايتاليايي به اظهارات جنجالي مقامات اتحاديه اروپا اشاره کرد که روسيه را به اعمال فشار مستقيم بر اوکراين متهم کرده‌اند. بظاهر اين فشار باعث شده اوکراين امضاي قرارداد عضويت وابسته با اتحاديه اروپا را به حالت تعلیق در آورد.

- رئيس جمهور روسيه دوباره سعي کرد موضع کشور را توضيح دهد. وي به اين اشاره کرد که بين روسيه و اوکراين قرارداد حوزه بازرگاني آزاد در کار است «يعني در بسياري از موارد کليدي تعرفه‌هاي گمرکي به صفر رسانده مي‌شود اما چنانچه در قرارداد درج شده اگر يکي از طرفين مذاکره با طرف ثالث به توافق مشابهي برسد پس هر کدام از اعضاي حوزه بازرگاني آزاد حق دارد از آن خارج شده يا امتيازات داده شده به عضو ديگر موافقتنامه را باطل کند».

- پوتين خاطر نشان مي‌کند «اگر اوکراين قرارداد حوزه بازرگاني آزاد با اتحاديه اروپا امضا مي‌کند پس متعهد مي‌شود دو ماه پس از تصويب اين موافقتنامه عوارض گمرکي را در مورد 85% کالاها به صفر برساند و اما پس از سه سال اين رقم به 95 تا 98% رسانده مي‌شود».

- لذا – به گفته پوتين – اگر روسيه حوزه بازرگاني آزاد با اوکراين را حفظ کند «ما اين اساس را خواهيم داشت که حدس بزنيم کالاهاي توليد شده در اروپا از راه ترانزيت اوکرايني بطور مستقيم به بازار ما روانه مي‌شود». پوتين گفت «اين خطر بزرگي براي اقتصاد ما است».

- پوتين اعلام نمود «من از دوستان در بروکسل، دوستان شخصي من خواهش دارم از اظهارات شديد خودداري کنند. مگر ما براي خوشآمد آنها بايد بخش‌هاي بزرگ اقتصاد خود را تسليم کنيم؟»

- وي به اين اشاره کرد که بيکاري در روسيه به پايين‌ترين سطح در تاريخ نوين رسيده است در حالي که اين نمودار در برخي از کشورهاي اروپايي به 25 درصد مي‌رسد». وي تأکيد نمود «ما نمي‌خواهيم بيکاري رشد کند و بخش‌هاي بزرگ اقتصاد ما تعطيل شود».

- رهبر روسيه گفت «من معتقدم اين موضوع بايد غير سياسي شده و با پيشنهاد رئيس جمهور يانوکوويچ موافقت کرده و مذاکرات مفصل سه‌جانبه‌اي در اين مورد برگزار کنيم».

- بنظر پوتين مي‌شد تماسهاي مستقيم نمايندگان تجارت روسيه، اوکراين و اتحاديه اروپا را هم برگزار کرد تا «کساني که مسئولين واقعي اقتصاد هستند ملاقات کنند، صحبت کنند، نگراني‌ها و رويکردها و پيشنهادهاي خود را بيان کنند» و ما «بنوبه خود تصميم اداري مربوطه را اتخاذ کنيم».

- پوتين گفت «انتخاب طرف موافقتنامه حوزه بازرگاني آزاد انتخاب مستقل خود اوکراين مي‌باشد. و ما بلاترديد اين انتخاب را هر چه که باشد محترم خواهيم شمرد».

- پوتين همچنين در مورد قرارداد گازي با اوکراين اظهار نظر کرده و گفت طرف روس امکان تجديد نظر در قرارداد موجود تحويل گاز به اوکراين را با طرف اوکرايني بررسي نکرده است. وي در پاسخ به سئوال خبرگزاري «اينترفاکس» در مورد بررسي تجديد نظر در قرارداد گازي در ازاي خودداري کي‌يف از امضاي موافقتنامه با اتحاديه اروپا گفت «کمپاني «گازپروم» و «نافتوگاز» اوکراين تا سال 2019 قرارداد دارند. ما حتي امکان تجديد نظر در قرارداد را بررسي نمي‌کنيم».

- پوتين گفت «کمپاني «نافتوگاز» اوکراين چند بار به «گازپروم» مراجعه و خواهش کرده حق ترانزيت پيش پرداخت شود تا طرف اوکرايني به کمک آن بتواند قيمت گاز خريداري شده از روسيه را پرداخت کند. در حال حاضر حجم اين پيش پرداخت به 4 ميليارد دلار بالغ مي‌شود».

- وي اعلام نمود بدهي کمپاني‌هاي اوکرايني به 4 بانک روسي – «گازپروم بانک» ، «سبر بانک»، «ونش اکونوم بانک» و بانک «و ت ب» از 20 ميليارد دلار و 280 ميليارد روبل (8 ميليارد دلار ديگر) فراتر مي‌رود.

روسيه 10 ميليارد دلار به اوکراين تخفيف داده است

- خبرگزاري «ريا نووستي»، 26/11/ 2013

- ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در اين رابطه اعلام نمود روسيه در رابطه با دادن تخفيف در قيمت گاز به اوکراين 10 ميليارد دلار کسري درآمد داشته است. اين تخفيف در ازاي تمديد مهلت استقرار ناوگان درياي سياه روسيه در اوکراين داده شده است.

- سال اول نيست که اوکراين سعي دارد قرارداد گازي با روسيه را مورد تجديد نظر قرار داده و قيمت گاز را زياده از حد بالا تلقي مي‌کند. نيکولاي آزاروف نخست وزير اوکراين روز يکشنبه اعلام نمود «در مجموع» قول طرف روس براي تجديد نظر در قرارداد دريافت شده است. لازم به ذکر است دولت اوکراين روز پنج شنبه روند همگرايي با اتحاديه اروپا را متوقف کرده و اعلام نمود بايد روابط اقتصادي با روسيه و جامعه کشورهاي مشترک‌المنافع توسعه داده شود.

- پوتين در کنفرانس مطبوعاتي برگزار شده در خاتمه مشورتهاي دولتي روسيه و ايتاليا اعلام نمود «گازپروم» قبلاً چند متمم قرارداد مذکور را امضا کرده که يکي از آنها دادن تخفيف 100 دلاري در هر هزار متر مکعب در ازاي استقرار ناوگان درياي سياه روسيه در اوکراين مي‌باشد و تاکنون روسيه در اين رابطه 10 ميليارد دلار کسري درآمد داشته است».

- موافقتنامه مذکور در آوريل 2010 امضا شد. طبق آن مهلت استقرار ناوگان درياي سياه روسيه در سواستوپل پس از سال 2017 به مدت 25 سال تمديد شد. در مقابل قيمت فروش گاز به اوکراين 100 دلار در هر هزار متر مکعب پايين برده شد.

 

ولاديمير ژيرينوفسکي: اتحاديه اروپا به اوکراين به عنوان زباله داني نياز دارد

- پايگاه اطلاع رساني «رگنوم»، 26/11/ 2013

- ولاديمير ژيرينوفسکي رهبر حزب ليبرال دموکرات روسيه در جريان ميز گرد ترتيب داده شده در دوماي دولتي اعلام نمود غرب فقط براي باز کردن بازار جديد به امضاي قرارداد عضويت وابسته اوکراين با اتحاديه اروپا نياز دارد. وي گفت علاوه بر اين «در نظر دارند کشورهاي زباله داني جديدي بدست آورند تا کالاهاي خود را روانه آن کنند».

 

کودرين: کي‌يف در راه حرکت به سوي اتحاديه اروپا مي‌تواند در کوتاه مدت متضرر شود

- خبرگزاري «ايتار تاس»، 26/11/ 2013

- آلکسي کودرين رئيس «کميته ابتکارات مدني» و عضو شوراي اقتصادي رياست جمهوري روسيه اعلام نمود ممکن است اوکراين در کوتاه مدت از همگرايي اروپايي بازنده و در بلندمدت برنده شود. وزير دارايي سابق در پاسخ به سئوال خبرنگار ما گفت در کوتاه مدت – 5 تا 10 سال – اوکراين از عضويت در اتحاديه اروپا به احتمال قوي بازنده مي‌شود ولي در چشم انداز بلندتر مي‌تواند برنده شود. وي افزود «ولي اين انتخابي است که خود اوکراين بايد در مورد آن تصميم بگيرد».

- وي گفت «استدلالهايي که از طرف رئيس جمهور روسيه و جوامع تجاري اوکراين در مورد اتحاديه اروپا و اتحاد گمرکي بيان مي‌شود مطلقاً منطقي است. من هم امتيازات حرکت اوکراين در جهت اروپايي و هم کسريهاي آن را مشاهده مي‌کنيم. راه کشور به سوي اتحاد گمرکي هم جوانب مثبت و منفي خود را دارد. و هر چند اتحاد گمرکي بازار خيلي محدودتري مي‌باشد ولي اوکراين اينجا امکانات خيلي بيشتري دارد».

- وزير دارايي سابق براي افتتاح شعبه محلي «کميته ابتکارات مدني» در استان سوردلوفسک به يکاترينبورگ سفر کرده است.

 
- خاورميانه

 

تدارک همايش بين‌المللي سوريه

- سايت رسمي وزارت امور خارجه روسيه، 26/11/ 2013

- 25 نوامبر دور ديگر مشورت در مورد تدارک همايش بين‌المللي سوريه برگزار شد. ميخاييل بوگدانوف و گنادي گاتيلوف معاونين وزير امور خارجه روسيه، شرمان معاون ارشد وزير امور خارجه آمريکا و اخضر ابراهيمي نماينده ويژه امور سوريه در آن شرکت جستند.

- در خاتمه ملاقات تاريخ برگزاري همايش – 22 ژانويه 2014 – هماهنگ شد. بان کي مون دبير کل سازمان ملل که تاريخ مربوطه را علني ساخت قدرداني عميق خود از روسيه و آمريکا به عنوان کشورهايي که ابتکار برگزاري همايش را در ماه مي مطرح کرده بودند بيان نمود.

- به اين ترتيب چشم انداز اجراي کامل محتواي بيانيه ژنو 30 ژوئن 2012 از راه مذاکرات داخلي سوري فراهم مي‌شود. هدف اين مذاکرات حل سياسي هرچه زودتر بحران سوريه با در نظر گرفتن منافع تمام بخش‌هاي جامعه سوريه مي‌باشد.

- براي فرا خواندن «ژنو 2» هنوز بايد برخي امور مهم مربوط به شکل شرکت هيئت‌هاي سوري از طرف دولت و اپوزيسيون بدون شرايط مقدماتي هماهنگ و فهرست کشورهايي که از آنها براي شرکت در همايش دعوت مي‌شود بطور نهايي هماهنگ شود.

- طرف روس آماده خواهد بود کار فعال هم با دمشق و هم نمايندگان گروههاي اصلي اپوزيسيون را ادامه دهد تا نتيجه‌دار بودن همايش آينده تأمين شود. اين امر به ميزان ملموس به توانايي طرفين سوري براي اتحاد در مبارزه با خطر تروريستي که در خاک اين کشور شيوع کرده بستگي خواهد داشت.

- تأييد مي‌کنيم که حل بحران خونين سوريه که سه سال است ادامه دارد فقط از طريق حل صلح آميز تمام مسائلي که جامعه سوريه با آنها مواجه شده ممکن مي‌شود.

- در خاتمه مشورتها قرار گذاشته شد تدارک همايش در ملاقات سه‌جانبه آينده 20 دسامبر در ژنو با شرکت تمام ديگر اعضاي دائمي شوراي امنيت سازمان ملل و همچنين کشورهاي مجاور سوريه به پايان رسانده شود.

 

ملاقات ميخاييل بوگدانوف نماينده ويژه رئيس جمهور روسيه در امور خاورميانه و معاون وزير امور خارجه روسيه با نمايندگان ائتلاف ملي نيروهاي انقلاب و اپوزيسيون سوريه

- سايت رسمي وزارت امور خارجه روسيه، 26/11/ 2013

- ميخاييل بوگدانوف 25 نوامبر در ژنو با هيئت ائتلاف ملي متشکل از جاموس دبير کل ائتلاف و حکيم، ستيفو (Astepho) و بشارا اعضاي رهبري آن ملاقات کرد.

- امور مربوط به تدارک همايش بين‌المللي سوريه به منظور اجراي کامل بيانيه ژنو 2012 طي تبادل نظر مفصل و صريح بررسي شد. طرفين قرار گذاشتند تماسهاي فعال در راه انتقال هر چه زودتر رويارويي قهرآميز کنوني سوريه به بستر روند سياسي در جهت تأمين توسعه دموکراتيک سوريه مستقل و وحدت ملت چند مذهبي آن را ادامه دهند.

 

ملاقاتهاي ميخاييل بوگدانوف نماينده ويژه رئيس جمهور روسيه در امور خاورميانه و معاون وزير امور خارجه روسيه با نمايندگان اپوزيسيون سوريه

- سايت رسمي وزارت امور خارجه روسيه، 26/11/ 2013

- ميخاييل بوگدانوف نماينده ويژه رئيس جمهور روسيه در امور خاورميانه و معاون وزير امور خارجه روسيه 26 نوامبر در نمايندگي روسيه در مقر سازمان ملل در ژنو با نمايندگان اپوزيسيون سوريه ملاقاتهايي داشت. وي با سمير العيطه عضو ائتلاف لائيک-دموکراتيک مردم سوريه، مناع رئيس جناح خارجي کميته هماهنگي ملي در راه تحولات دموکراتيک و مسلم رهبر حزب کردي اتحاد دموکراتيک ملاقات نمود.

- در چارچوب تبادل نظر مفصل بطور اخص به امور تدارک همايش بين‌المللي سوريه توجه شد. ضرورت مبرم حل سياسي و هر چه زودتر بحران کشور از راه گفتگوي سراسري سوري بدون شرايط اوليه مورد تأکيد قرار گرفت.

 
- اروپا

 

مذاکرات رؤساي جمهور روسيه و ايتاليا ماهيت سازنده و محتوايي داشت - پسکوف

- خبرگزاري «ايتار تاس»، 26/11/ 2013

- دميتري پسکوف سخنگوي رئيس جمهور روسيه اعلام نمود مذاکرات امروز پوتين و ناپوليتانو رؤساي جمهور روسيه و ايتاليا در رم خيلي سازنده و محتوايي بود. وي گفت رئيس جمهور ايتاليا سطح بالاي همکاري دو کشور و از جمله در بخش اقتصادي را خاطر نشان مي‌کند.

- پسکوف گفت «رئيس جمهور روسيه خاطر نشان مي‌کند بررسي امور اقتصادي فردا در «تريستا» در جريان مشورتهاي بين دولتين ادامه خواهد يافت».

- طرفين همچنين اوضاع سوريه، کشورهاي مغرب را بررسي و حل مسئله اتمي ايران را مطرح کردند.

 

پوتين در ايتاليا چند ملاقات مهم داشت

- سايت «newsland.com»، 26/11/ 2013

- در جريان ديدار ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه از ايتاليا مشورتهاي بين دولتين و همايش تجاري برگزار و موافقتنامه‌هايي امضا مي‌شود. رهبر روسيه با مقامات ايتاليايي در شهر «تريستا» ملاقات مي‌کند که دروازه‌هاي اروپا به سوي اروپاي شرقي ناميده مي‌شود. پوتين از فرودگاه مستقيماً عازم ملاقات با پاپ رم شد. ملاقات 40 دقيقه ادامه داشت. پاپ از پوتين خواهش کرد سلامش را به رهبر کليساي ارتدکس روسيه برساند. لازم به ذکر است روابط واتيکان با کليساي روسيه اين اواخر تقويت شده است. هر دو کليسا از ارزشهاي خانوادگي سنتي دفاع و عليه ازدواج همجنس بازان اظهار نظر مي‌کنند.

- سپس رئيس جمهور روسيه با ناپوليتانو همتاي ايتاليايي خود ملاقات داشت. ملاقات پشت درهاي بسته برگزار شد ولي معلوم است که طي اين ملاقات هم مسئله سوريه بررسي شد. علاوه بر اين موافقتنامه‌هاي دوجانبه که فردا در «تريستا» امضا مي‌شود بررسي شد.

- پرودي وزير امور خارجه سابق ايتاليا که اينک نماينده ويژه دبير کل سازمان ملل در منطقه ساحل مي‌باشد به پوتين پيشنهاد کرد به آفريقا کمک کند. پوتين قول داد در برنامه‌هاي پرودي در مورد کمک به آفريقا شرکت کند.

 

پسکوف: پوتين در رم بطور غير رسمي با برلوسکوني ملاقات کرد

- سايت راديو «صداي روسيه»، 26/11/ 2013

- دميتري پسکوف سخنگوي رئيس جمهور روسيه اعلام نمود ولاديمير پوتين در رم با برلوسکوني نخست وزير سابق ايتاليا ملاقات داشت. وي گفت «ملاقات پس از مراسم رسمي برگزار و ماهيت شخصی داشت».

 

پرودي نقش کليدي پوتين در حل آخرين مسائل بين‌المللي را مورد تأکيد قرار داد

- سايت راديو «صداي روسيه»، 26/11/ 2013

- رومانو پرودي وزير امور خارجه سابق ايتاليا و نماينده ويژه کنوني دبير کل سازمان ملل در مورد ساحل به نقش کليدي ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه در حل مسائل بين‌المللي اشاره نمود.

- وي در مصاحبه با يکي از راديوهاي محلي از ملاقات با پوتين در آستانه ديدار وي از ايتاليا سخن راند. وي گفت «پوتين طي چند هفته به پاس پيشنهاد در مورد سوريه نقش مهم بين‌المللي کشور خود را که پس از فروپاشي شوروي از دست رفته بود احيا کرد. وقتي کم مانده بود اوباما در جنگي درگير شود که ايالات متحده به وارد شدن به آن مايل نبود پوتين به آمريکا کمک کرده و خردمندي سياسي بزرگ خود را نشان داد. پوتين قدم عالي ديپلماسي طراز اول روسي را مطرح کرد».

- وي همچنين به اختلاف جدي روسيه و اتحاديه اروپا بر سر عضويت وابسته اوکراين در اتحاديه اروپا اشاره کرد. وي گفت «کسي به اين اصطکاکها نيازي ندارد. اوکراين مي‌تواند به پلي طبيعي تبديل شود که روابط روسيه و اتحاديه اروپا را تقويت مي‌کند. اروپا بطور اخص در حوزه انرژي به روسيه وابستگي دارد ولي روسيه هم نمي‌تواند مدرن سازي سازي را بدون روابط تنگاتنگ به اروپا به پايان برساند».

- آمريکا

 

باستيرکين از آمريکا درخواست کرد نقض حقوق اطفال بدون سرپرست روسيه را بازرسي کند

- سايت «km.ru»، 26/11/ 2013

- در سايت رسمي کميته دادرسي روسيه گفته شده اين کميته از دادستاني آمريکا درخواست کرده اطلاعات مربوط به نقض حقوق بچه‌هاي يتيم روسي فرزند خوانده در خانواده‌هاي آمريکايي که خبرگزاري رويتر و شبکه «ان بي سي» به آن اشاره کرده‌اند بازرسي شود. در نامه باستيرکين به دادستان کل آمريکا درخواست مي‌شود رونوشت نتايج اين بازرسي‌ها به طرف روس واگذار شود. وي نوشته است نهادهاي انتظامي در مقاله‌ها و رپرتاژهاي مذکور شواهد نقض حقوق 26 کودک را مشاهده کرده‌اند.

- خبرنگاران رسانه‌هاي مذکور اطلاع يافتند دادوستد اينترنتي براي مبادله و فروش بچه‌هاي فرزنده خوانده در آمريکا محبوبيت فوق العاده کسب کرده است. در نتيجه اين دادوستدها بچه‌ها به اشخاصي سپرده مي‌شدند که از حق قيموميت اطفال خردسال محروم شده بودند. در مجموع طي 5 سال 5 هزار مورد از اين نوع دادوستد مشاهده شده است. در اکثر موارد بچه‌هاي فرزند خوانده از چين، اتيوپي، اوکراين و روسيه قرباني اين معاملات مي‌شدند. بطور مفصل به سرنوشت دو کودک فرزند خوانده از روسيه توجه شده بود که چند بار دست به دست شده و مورد تجاوز جنسي قرار گرفته بودند.

-

تحولات داخلي فدراسيون روسيه

- تحولات سياسي

 

دميتري مدودف اوايل دسامبر با خبرنگاران در برنامه پخش مستقيم صحبت مي‌کند

- خبرگزاري «اينترفاکس»، 26/11/ 2013

- ناتاليا تيماکووا سخنگوي نخست وزير روسيه اعلام نمود نخست وزير دميتري مدودف 6 دسامبر در مصاحبه تلويزيوني پخش مستقيم نتايج سال را جمع بندي مي‌کند.

- وي گفت «اين مصاحبه به شکل سنتي آن برگزار مي‌شود».

- «موضوع اصلي آن نتايج فعاليت دولت در سال 2013، امور مبرم حوزه‌هاي اقتصادي و اجتماعي خواهد بود».

- در برنامه «گفتگو با نخست وزير» مانند سال گذشته مجريان شبکه اول، شبکه روسيه، «رن تي وي»، «ان تي وي» و سايت شبکه تلويزيوني «باران» شرکت مي‌کنند.

 

کودرين تأسيس حزب خود را انکار کرد

- خبرگزاري «اينترفاکس»، 26/11/ 2013

- آلکسي کودرين وزير دارايي سابق و رئيس «کميته ابتکارات مدني» فعلاً قصد تأسيس حزب خود را ندارد. وي در پاسخ به سئوال مربوط به مقاصد آينده خود اعلام نمود «تأسيس حزب در نظر نيست».

- وي گفت در حال حاضر مبرم‌ترين مسئله روسيه نبود راه حل علني براي مسائل کليدي توسعه کشور در حوزه‌هاي مختلف مي‌باشد اما اين مسائل بايد حل شود.

- وي خاطر نشان مي‌کند «اينکه امروز اين مسئله در کشور ما بررسي نمي‌شود، فرهنگ لازم براي اين منظور موجود نيست، باعث مي‌شود هم بازدهي نهادهاي دولتي و هم بازدهي استفاده از امکانات موجود پايين رفته و در نهايت به ترمزي براي توسعه اقتصادي تبديل مي‌شود.

 
- تحولات اجتماعي

شبه‌نظاميان کشته شده در داغستان در حمله به مأموران پليس دست داشتند

- نشريه اينترنتي «وزگلياد»، 27/11/ 2013

- منبعي در نهادهاي انتظامي گفت شبه‌نظامياني که در جريان عمليات انتظامي در روستاي «نووي خوشت» در داغستان بقتل رسيدند در گروههاي «مخاچ قلعه» و «کاسپيسک» عضويت داشتند. اعضاي اين گروهها به دست داشتن در چند مورد سوء قصد به جان مأموران پليس مظنون هستند.

- لازم به ذکر است ديروز بعد از ظهر رژيم عمليات ضدتروريستي در اين روستا اعلام شد. صبح دوشنبه مرحله فعال عمليات به پايان رسيد. روز قبل دو شبه‌نظامي حين تلاش براي گريختن از حلقه محاصره کشته شدند. يک نفر ديگر روز چهارشنبه بقتل رسيد. کسي از مأموران انتظامي در جريان عمليات آسيب نديد.

مقالات

درباره سفر دمیتری روگوزین به تهران

تفسیر ایران رو

 

 

فرآیند حل و فصل اوضاع پیرامون «پرونده هسته ای ایران»، فرآیندی چند لایه و چند بعدی است. یک نوع «قله کوه یخ زیردریایی» وجود دارد و آن توافقات با ایران است که در ژنو حاصل شده و به ظاهر فقط با برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارد. ولی در حقیقت امر، توافقات ژنو انبوه امکانات سیاسی را فراهم می کند از جمله برای سیاست خارجی روسیه. فقط باید گفت که عملی کردن این امکانات با مقاومت لابی های غربی در داخل روسیه روبرو می شود.

باید یک بار دیگر اظهارات ولادیمیر پوتین را به خاطر آورد که تقریباً بلافاصله بعد از امضای توافقات ژنو اظهار داشت: «این توافق فهرست سنجیده و متعادل تدابیر است که بدون تردید بر توسعه اوضاع بین المللی به خصوص در منطقه خاور میانه اثر مثبتی خواهد گذاشت». کاملاً روشن است که مقامات روسیه در مرحله تدارک توافقات، در حین رایزنی های غیر علنی و گام های آشکار دیپلماتیک نظیر سفر ویکتور بوندارف فرمانده کل نیروی هوایی روسیه به ایران، به این مسأله نگاهی وسیع تر از آنچه که ممکن است در وهله اول به نظر برسد، انداخته بودند.

سفر دمیتری روگوزین به ایران و ملاقات وی با حسن روحانی رئیس جمهور در ایامی که در ژنو هنوز هیچ تصمیمی اتخاذ نشده بود، بدون تردید با طرح های توسعه همکاری نظامی فنی ارتباط کمتری داشت. گفتگو در این زمینه بین دو کشورمان هنوز در پیش است. هدف معاون نخست وزیر روسیه از یک سو، انتقال پیام ولادیمیر پوتین به رئیس جمهور ایران بود که در آن رئیس جمهور روسیه یک بار دیگر به مقامات ایران اطمینان داد که عزم راسخ دارد در ژنو از مواضعی که در گذشته با ایران هماهنگ شده بود، دفاع کند. روحانی در واکنش به این اقدام مقامات روسیه یک بار دیگر با قاطعیت اعلام کرد که «جمهوری اسلامی ایران سعی نکرده و نخواهد کرد نسبت به ساخت سلاح های کشتار جمعی اقدام نماید».

از سوی دیگر، سفر دمیتری روگوزین بایستی به جهانیان نشان دهد که روسیه در رابطه با ایران انتخاب خود را کرده است و اینکه روسیه حق ایران برای اتم صلح آمیز (و از جمله غنی سازی اورانیوم) را به رسمیت می شناسد، با پیگیری تمام با تحریم های یکجانبه مخالفت می ورزد و وجود جنبه نظامی برنامه هسته ای ایران را باور نمی کند. علاوه بر آن، روسیه به وسیله سفر روگوزین نشان داد که در صدد است از این به بعد نیز با ایران در زمینه حل و فصل مسایل حاد منطقه ای و بین المللی تعامل فعالی بکند. حتی در بهترین فرصت یعنی در صورت مرتفع شدن تحریم ها از ایران و پیوستن آن به اقتصاد بین المللی، بعید است که روسیه بتواند به شریک اساسی اقتصادی ایران تبدیل شود. ولی تا کنون به شریک اساسی سیاسی آن تبدیل شده و حاضر است در آینده نیز از این امتیاز خود استفاده کند.

ایران و سپر ضد موشکی اروپایی

اظهارات رئیس جمهور روسیه درباره تأثیر نیک توافقات ژنو همچنین ناظر بر احتمال بازنگری در باره یکی از حساس ترین مسایل برای روسیه یعنی سامانه سپر ضد موشکی اروپایی می باشد. «تهدید هسته ای ایران» که به عنوان استدلال به نفع آن پیش کشیده می شود، دلیل اصولاً دروغینی است که البته اروپایی ها تا مدت معینی آن را کافی می دانستند. اکنون، بعد از آغاز روند ژنو، اصل اندیشه سپر ضد موشکی اروپایی به عنوان گزینه دفاع در برابر «موشک های تخیلی ایرانی» ، عاری از هر گونه منطق می شود. سرگئی لاوروف طی سخنانی در مجمع رسانه ای رم اظهار داشت که «اگر توافق درباره ایران تحقق یابد، علتی که به عنوان ضرورت ساخت سامانه سپر ضد موشکی در اروپا عنوان می شود، از بین خواهد رفت». ناتو به مثابه مبتکر ایجاد سپر ضد موشکی به این اظهارات پاسخ داد که «فعلاً برنامه ها در زمینه سامانه اروپایی پدافند موشکی تغییر نمی کند».

ایران و سلاح های کشتار جمعی

توافقات با ایران حل و فصل مسأله دیگری را هم که رئیس جمهور در برابر وزارت امور خارجه گذاشت، تحقق پذیر می سازد و آن برگزاری کنفرانس مسکو درباره ایجاد منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی در خاور میانه است. اجرای این اندیشه علاوه بر امن کردن منطقه، همزمان یکی از متداول ترین بهانه ها برای تجاوزات جنگی ناتو در این منطقه را بر طرف خواهد کرد. همه جا اعم از عراق، لیبی و سوریه، وجود سلاح های کشتار جمعی علت اساسی «مداخله انسان دوستانه» بوده است (که خوشبختانه در سوریه این مداخله به وقوع نپیوسته است). روسیه در نتیجه حل و فصل با موفقیت «بحران سوریه» تا کنون در این زمینه از حمایت خود سوریه و نیز بازیگران مهم منطقه ای نظیر مصر و ترکیه برخوردار شده است. معلوم شد که لبنان و عراق هم حاضرند از ابتکار روسیه پشتیبانی کنند. ایران همیشه طرفدار مصمم اندیشه تبدیل کردن خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح های هسته ای و شیمیایی بوده و می باشد. و حالا لحظه حقیقت فرا می رسد.

کشوری که بیشتر از همه در مورد خطر هسته ای از سوی دولت های دیگر داد و فریاد راه می اندازد، کشوری که با هدف پیشگیرانه به تأسیسات سوریه ضربات هوایی وارد کرده و در حملات هوایی به لیبی و عراق شرکت کرده بود، از بحث و بررسی مسایل خلع سلاح قاطعانه امتناع می کند. جا دارد یادآوری شود که همانطور که از اسناد فاش شده بر می آید، همین کشور یعنی اسراییل در سال 1973 به هنگام جنگ «یوم الدین»، امکان وارد کردن ضربه هسته ای به کشورهای ائتلاف عربی را بررسی می کرد. در آن زمان امکانات کافی برای این کار وجود نداشت ولی زمان ها هم عوض می شوند.

یک بار دیگر درباره سفر «بیبی لجام گسیخته» به مسکو

یادآوری می کنیم که تنها نتیجه قابل توجه اقامت «بیبی لجام گسیخته» در مسکو، سخنرانی وی دربرابر محافل اجتماعی یهودی بود که بایستی بیش از پیش بعضی محافل روسیه را برای مبارزه با توسعه روابط ایرانی – روسی بسیج کند. رئیس جمهور روسیه به طور بسیار واضح و مشخص برخورد خود را با توافقات ژنو و ضرورت توسعه روابط با ایران بیان کرد. ولی ما در برنامه شبکه اول تلویزیون چه کسی را دیدیم؟ آنجا بنیامین نتانیاهو ظاهر شد که «ولادیمیر پوزنر» این «خورشید عالمتاب» رسانه های معاصر برای او تره خرد می کرد و تملق می گفت. «بیبی لجام گسیخته» به معنی واقعی کلمه «نقش خود را ایفا می کرد» که رفتار او قابل درک است. به گفته وی، برای جهان خطری بزرگتر از ایران وجود ندارد و تروریست های وحشتناک تر از حزب الله پیدا نمی شوند.

ولی «استاد هنر تلویزیون و عضو آکادمی تلویزیونی» از «بیبی» حتی یک سئوال تندی (!) نپرسید که پاسخش برای مخاطبین روس جالب باشد. از جمله چنین سئوال هایی مد نظر هستند: چرا اسراییل می تواند سلاح هسته ای داشته باشد و دیگران این حق را ندارند؟ چرا اسراییل طی دهساله های اخیر حد اقل شش جنگ خونین شروع کرده و در ازای هیچ یک از آنها به عنوان متجاوز مجازات نشده است؟ چرا اسراییل قاطعانه از امضای پیمان نامه عدم اشاعه سلاح های هسته ای خودداری می کند؟ چرا مسئولین عالی رتبه اسراییل دائم ایران را با حمله یا با ضربه به تأسیسات آن تهدید می کنند؟ چرا موساد و سرویس های ویژه اسراییلی متخصصین هسته ای ایرانی را ترور می کنند؟ چرا سرویس های ویژه اسراییل ویروس های مضر و نرم افزار جاسوسی را وارد شبکه های اطلاعاتی و رایانه ای ایران می کنند؟ چرا اسراییل بی پرده به تشدید روابط بین آذربایجان و ایران مساعدت می کند؟ چرا اسراییل لابی یهودی و اسراییلی سراسر جهان را بسیج کرده و ضمن جعل واقعیات، رهبران کشورهای اساسی جهان را به مناقشه و ادامه تشدید روابط با ایران سوق می دهد؟ هر شخصیت رسانه ای واقعاً حرفه ای سئوال می کرد که اگر موضوع رفتار تجاوزکارانه ایران به میان آمد، جنگ سال 2006 را که اسراییل شروع کرد، باید چکار کرد؟ زرادخانه هسته ای اسراییل چه می شود؟ تهدیدها در حق ناوهای روسی به هنگام بحران سوریه و اعمال آشکارا غیر دوستانه سازمان اطلاعات اسراییل علیه ستون های کشتی های روسی چه می شود؟ می توان سئوال دیگری هم پرسید: «آقای نخست وزیر، شما که ایران را به تصرف سفارت امریکا در سال 1979 متهم می کنید، خودتان در این مورد چه می گویید که در سال 1982 سربازان اسراییلی سفارت شوروی در بیروت را گرفته و دیپلمات ها و کارمندان سفارت را در زیرزمین نگه داشتند و در حیاط سفارت عمداً مستراح ایجاد نمودند؟» و بالاخره چرا خود پوزنر درباره اینکه خطر واقعی برای صلح از طرف چه کسی بر می آید، سکوت کرده است؟

پوزنر و اعضای دیگر لابی اسراییلی روسیه که تلویزیون روسیه و رسانه‌های گروهی روسیه را کنترل می کنند، از موضع گیری رئیس جمهور کشورمان حساب نمی برند. در حالی که نتانیاهو نقش عادی خود را بازی کرد، پوزنر سفارشی را که دریافت کرده بود، با صداقت و تعهد کامل اجرا می کرد زیرا اعتقادات او با این سفارش یکسان است. پوزنر با برنامه خود برای کنستانتین ارنست مدیر کل شبکه اول مشکل اخلاقی بزرگی ایجاد کرد زیرا این نقش های ضد روسی و ضد ایرانی در شبکه اول دولتی و به پول مالیات دهندگان روس ایفا شدند.

اهمیت توافقات حاصل شده در ژنو و تأثیر آن بر فرآیندهای بین المللی و منطقه ای هنوز باید ارزیابی شود. ولی امروز روشن شده است که کار سازنده مشترک که روسیه و ایران در حد زیادی لحن و چهره آن را تعیین کردند، جهان را کمی امن تر ساخته است. به بعضی مسایل حاد ثبات منطقه ای و روابط روسی – امریکایی تحرک ناگهانی بخشیده شد که در جو صلح آمیز تری توسعه یابند. طبیعی است که همین امر موجب تنفر و ضدیت از سوی شاهین ها و لابی های حامی آنها شده است. معلوم شد که گفتگوی روسی- ایرانی باید از بوته یک آزمایش دیگر استقامت بگذرد، این دفعه در داخل روسیه.

-

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار